top of page
Over ons

Over ons

BOOST is een stedelijke ontmoetingsplek in Amsterdam waar nieuwkomers en andere Amsterdammers samen werken aan integratie. 

Missie & Visie

Onze missie

Wij staan voor een samenleving waar iedereen kan meedoen. Waar nieuwkomers welkom worden geheten, en integratie wordt gezien als een gedeelde verantwoordelijkheid van de samenleving.

 

We geloven in de kracht van de stad. Dat nieuwe Amsterdammers en mensen die al langer in de stad wonen op een informele en betrokken manier heel veel voor elkaar kunnen betekenen.

 

En we geloven in het belang van een fysieke plek. Waar je elkaar tegenkomt, waar je samen actief kunt zijn, waar je welkom bent, en (jezelf) mag zijn. 

 

Daarom zijn we in 2016  begonnen met BOOST – een laagdrempelige ontmoetingsplek in Amsterdam, die Amsterdammers zelf samen organiseren. Om elkaar te ontmoeten, en samen te werken aan het perspectief van nieuwkomers in de stad.

Thumbs up .jpg
Onze werkwijze
les_met_anna-2-6-min.jpg

Onze werkwijze

Elke week komen een paar honderd deelnemers naar BOOST en trekken op met mensen die langer in de stad wonen. Ze leren elkaar kennen, oefenen de taal, maken huiswerk, sporten en ontwikkelen andere talenten. Waardevolle uitwisseling vindt plaats en nieuwkomers leren de Amsterdamse samenleving beter kennen. De grote groep van 190+ vrijwilligers geeft uitvoer aan het programma. BOOST is een dynamische plek en blijft zich elke dag weer doorontwikkelen.

Daarin staan een aantal dingen voorop:
 

  • Deelnemers kiezen bij BOOST hun eigen route, en doen mee in eigen tempo.

 

  • BOOST is van ons allemaal. Deelnemers en vrijwilligers brengen ‘vraag en aanbod’ bij elkaar, en daaruit ontstaat al doende een divers en relevant programma.
     

  • We maken geen onderscheid tussen mensen met en zonder verblijfsstatus. Iedereen is welkom.
     

  • Integratie raakt aan alle facetten van het leven; onze activiteiten gaan daarom net zo goed over taal, als over fietsen, slapeloosheid, samen eten, of de liefde.

 

  • We brengen allerlei activiteiten samen onder één dak. En we werken samen met tal van organisaties in de stad die er ook zijn voor nieuwkomers. Samen vullen we elkaar aan en vergroten we onze impact voor nieuwkomers.

"Ik heb BOOST nooit gezien als een plek waar ik alleen maar iets kwam halen als nieuwkomer: ik heb minstens zoveel kunnen geven. Naarmate ik er langer was, zag ik heel veel mensen rondlopen met vragen die ik ook kon beantwoorden." 

– Subhi, medewerker en oud-deelnemer

Subhi.jpg

Onze plek

BOOST werd in 2016 opgericht, in een tijd waarin veel mensen op de vlucht naar Europa kwamen en daar opnieuw hun leven moesten opbouwen. 

 

In Amsterdam was een groep actieve burgers die sterk geloofden in het inzetten van de (man)kracht van de stad wanneer het gaat over integratie. 

 

BOOST werd gestart en binnen een paar maanden groeide het uit tot een ontmoetingsplek voor honderden nieuwkomers en Amsterdammers uit de hele stad.

 

Na een jaar in een leegstaand schoolgebouw, huist BOOST sinds 2017 in ons bijzondere pand aan de Danie Theronstraat. Het pand is het eerste bouwwerk van architect Pi de Bruijn, een community centrum uit 1975. Het markante, transparante gebouw heeft een grote gymzaal, keuken, leslokalen, bieb, kantoorruimte, kluslokaal en een ontmoetingsruimte – de perfecte plek om tal van verbindingen tot stand te brengen.

 

Deze dynamische plek zetten we graag in voor iedereen die wil bijdragen aan de integratie van nieuwkomers in de stad. Dus zoek je een ruimte? Klop gerust bij ons aan, dan kunnen we overleggen wat mogelijk is.

IMG_2064.JPG
Onze plek
Het BOOST team

Ons team

BOOST draait op honderden deelnemers, meer dan 190 vrijwilligers en een klein kantoorteam achter de schermen.

Jaarverslagen

Jaarverslagen

Download hier onze jaarverslagen:

 

> 2022

> 2021

> 2020

> 2019

> 2018

> 2017

Jaarrekeningen

Download hier onze jaarrekeningen:

 

> 2022

> 2021

> 2020

> 2019

> 2018

> 2017

Statuten en beleidsplan

Download hier onze statuten en het beleidsplan:

 

> Statuten

> Beleidsplan

Wil je meedoen bij BOOST?

bottom of page