top of page

Taal

Taal is heel belangrijk om je thuis te kunnen voelen en goed mee te doen in Nederland. Daarom kun je bij ons op allerlei manieren de Nederlandse taal leren. Wil je meedoen aan ons taalprogramma? Neem dan contact op of kom bij ons langs.

Nederlandse les

We geven taalles op allerlei verschillende niveaus: van beginners tot gevorderden. Elke lesgroep heeft drie keer per week les van enthousiaste docenten, met ervaring  als NT2-docent of als docent in het reguliere onderwijs.


Wil je meedoen? Dan plannen we een gesprek om je niveau te bepalen. Daarna word je ingedeeld in een lesgroep. We kunnen helaas niet garanderen dat je meteen kunt beginnen: onze taallessen zijn erg populair, daarom hanteren we een wachtlijst.

Taalcafé

Je leert een taal pas écht als je het veel spreekt. Ons taalcafé is dé plek om te oefenen wat je geleerd hebt in je boeken of in de les. Samen met een taalcoach en andere deelnemers ga je in gesprek. Je kunt vragen stellen, luisteren of gewoon gezellig praten.

 

Het taalcafé is elke middag van 13.00 tot 15.00 uur. Op donderdagochtend is er ook taalcafé van 10:00 tot 12:00 uur. Kom gerust langs, en zorg dat je op tijd bent om zeker te zijn van een plekje.

DSC02075.JPG
WhatsApp Image 2021-07-14 at 14.25_edited.jpg

Engelse les en taalcafé

Bij BOOST kun je Engelse les volgen op verschillende niveaus. De lessen zijn één keer per week en de cursus duurt tien weken. Als je mee wilt doen, kun je je inschrijven bij ons op locatie of via de mail.

"Een taal leer je door school én sociaal contact. Nieuwkomers in Nederland krijgen wel school, maar ze krijgen te weinig kans om de taal toe te passen: contact maken met Nederlanders is moeilijk. Daarom is BOOST zo belangrijk. 70% van mijn contact met Nederlanders vindt bij BOOST plaats."

– Ayman, volgt taalles

Ayman.jpg

Huiswerkbegeleiding

Heb je hulp nodig met je huiswerk? Er zijn bij BOOST elke dag huiswerkbegeleiders aanwezig die je helpen met de dingen die je niet begrijpt of lastig vindt. Het kan over taal gaan, maar ook over andere dingen, zoals rekenen, of de opleiding die je volgt.

 

Zorg ervoor dat je je eigen boeken en huiswerk meeneemt. Dan kun je samen met de begeleider aan de slag.

WhatsApp Image 2021-07-14 at 14.25.20 (1).jpeg
Taaltheater via Kees.jpg

Taal in actie

Iedereen leert taal op haar of zijn eigen manier. De een leest graag boeken, de ander leert liever op een interactieve manier. Taal in actie is voor de mensen die spelenderwijs de taal willen leren. Het zijn ontspannen, interactieve bijeenkomsten waar veel wordt gelachen. We doen allerlei creatieve oefeningen om de taal onder de knie te krijgen.

 

Taal in actie is een paar keer keer per week. Kijk even op het rooster wanneer. 

Dictee

In onze dictee klas leer je woorden spellen en oefen je moeilijke klanken, zoals de 'ui' en de 'oe'. Daarnaast is er alle ruimte om vragen te stellen over woorden en zinnen die je lastig vindt.

B3D966C8-9345-47A8-9C2E-C9E02A9AB736_edited.jpg

Wil je het rooster zien?

bottom of page