top of page

Taal

Taal is heel belangrijk om je thuis te kunnen voelen en goed mee te doen in Nederland. Daarom kun je bij ons op allerlei manieren de Nederlandse taal leren. Wil je meedoen aan ons taalprogramma? Neem dan contact op of kom bij ons langs.

Nederlandse les

We geven taalles op allerlei verschillende niveaus: van beginners tot gevorderden. Elke lesgroep heeft drie keer per week les van enthousiaste docenten, vrijwilligers met een onderwijsachtergrond aangevuld met NT2-scholing en/of ervaring.
 

Wil je meedoen? Dat kan alleen op basis van inschrijving. Tijdens een informatiebijeenkomst maken de docenten een inschatting van jouw niveau. We kijken dan of we een passende plek voor je hebben. Onze taallessen zijn populair, helaas kunnen we niet garanderen dat we je kunnen plaatsen.
De datum van de nieuwe bijeenkomst vind je bij de balie in BOOST.

 

Taalcafé

Je leert een taal pas écht als je het veel spreekt. Ons taalcafé is dé plek om te oefenen wat je geleerd hebt in je boeken of in de les. Samen met een taalcoach en andere deelnemers ga je in gesprek. Je kunt vragen stellen, luisteren of gewoon gezellig praten. Het taalcafé is voor verschillende niveaus toegankelijk.

 

Het taalcafé is elke middag van 13.00 tot 15.00 uur. Op donderdagochtend is er ook taalcafé van 10:00 tot 12:00 uur. Kom gerust langs, en zorg dat je op tijd bent om zeker te zijn van een plekje.

DSC02075.JPG
WhatsApp Image 2021-07-14 at 14.25_edited.jpg

Engelse les en taalcafé

Bij BOOST kun je Engelse les volgen op verschillende niveaus. De lessen en het taalcafé zijn meerdere keren per week in BOOST. Als je mee wilt doen, kun je je inschrijven bij ons op locatie.

Check het rooster voor de dagen en tijden.

"Een taal leer je door school én sociaal contact. Nieuwkomers in Nederland krijgen wel school, maar ze krijgen te weinig kans om de taal toe te passen: contact maken met Nederlanders is moeilijk. Daarom is BOOST zo belangrijk. 70% van mijn contact met Nederlanders vindt bij BOOST plaats."

– Ayman, volgt taalles

Ayman.jpg

Taalcoaching 1-op-1

Heb je hulp nodig met je huiswerk of een andere taalvraag?

Er zijn bij BOOST elke dag taalcoaches aanwezig die je individueel helpen met de dingen die je niet begrijpt of lastig vindt. Het kan over taal gaan, maar ook over andere dingen, zoals rekenen, of de opleiding die je volgt.

 

Zorg ervoor dat je je eigen boeken en huiswerk meeneemt. Dan kun je samen met de begeleider aan de slag.

WhatsApp Image 2021-07-14 at 14.25.20 (1).jpeg
taaltheater-0242.jpg

Taaltheater

Iedereen leert taal op haar of zijn eigen manier. De een leest graag boeken, de ander leert liever op een interactieve manier. Taaltheater is voor de mensen die spelenderwijs de taal willen leren. Het zijn ontspannen, interactieve bijeenkomsten waar veel wordt gelachen. We doen allerlei creatieve oefeningen om de taal onder de knie te krijgen. Taaltheater is voor alle niveaus toegankelijk, maar zeker geschikt voor de échte beginners.

 

Taaltheater is een paar keer keer per week tijdens het taalcafé.

Kijk op het rooster wanneer. 

Dictee

In onze dictee klas leer je woorden juist te spellen. Je leert goed luisteren oefenen met moeilijke klanken, zoals de 'ui' en de 'oe'. Daarnaast is er alle ruimte om vragen te stellen over woorden en zinnen die je lastig vindt.


We hebben twee niveaus:

  • A2 – B1: dinsdag, 13.00 – 14.00 uur

  • A1 – A2: dinsdag, 14.00 – 15.00 uur


 

B3D966C8-9345-47A8-9C2E-C9E02A9AB736_edited.jpg

Wil je het rooster zien?

bottom of page