top of page

Ontwikkeling

Naast ontmoeting en taal richten we ons in ons programma op ontwikkeling: dat is in de breedste zin van het woord: het ontwikkelen van skills zoals fietsen, computervaardigheden of leren naaien, tot het beter leren begrijpen hoe de Nederlandse samenleving in elkaar zit bij bijvoorbeeld onze infocafés of het vrouwencafé. Wil je zelf graag een activiteit organiseren? Laat het ons weten; bij BOOST is altijd ruimte om iets nieuws te beginnen.  Wil je meedoen aan ons programma? Neem dan contact op of kom gerust bij ons langs.

2 Jaarverslag foto's BOOST, 2021-13_edited.jpg

Computerles

Steeds meer dingen in ons leven gaan digitaal. Daarom geven we een computercursus voor beginners.

 

De cursus begint bij de basis: wat is een computer en hoe werkt het? Hoe zoek je online iets op? Hoe verstuur je een e-mail? Je leert de computer gebruiken. Maar je leert ook verhalen typen in Word en presentaties maken in PowerPoint.

Kijk op het rooster voor de actuele tijden.

Inschrijving kan bij de balie in BOOST.

Infocafé

Om de woensdag organiseren we een infocafé bij BOOST. We gaan samen in gesprek over relevante thema's voor nieuwkomers. Wonen en huren bijvoorbeeld, arbeidsrecht of gezondheidszorg. Zo leer je steeds beter hoe organisaties in Nederland te werk gaan, en kun je nog beter je weg vinden.

 

Nieuwsgierig naar de aankomende infocafés?

Bekijk dan onze event pagina.

 
 

 

 

IMG_2721-min.JPG
DSC01156.jpg

Fietsles voor vrouwen

Nagla geeft al jaren fietsles bij BOOST. Haar lessen zijn een combinatie van theorie en praktijk: je leert fietsen en je leert de verkeersregels. Je begint veilig met oefenen in onze gymzaal. Zodra je kunt opstappen en goed kunt remmen, neemt Nagla je mee naar buiten. Na ongeveer twaalf lessen doe je examen. 

 

Kijk op het rooster voor de actuele tijden.
Wil je je inschrijven? Neem dan contact met ons op.

"Bij BOOST is alleen maar positieve energie. Je kan doen wat je wilt. Als je Nederlandse les wilt, kan dat. Als je vrienden wilt maken, kun je die maken. Als je voetbal wilt spelen, kun je hier komen voetbal spelen."

– Omari, deelnemer

Omari _ deelnemer _ 1.jpg

Naaicursus

Wil je kleding leren naaien? Of kun je al naaien en zoek je een plekje om te werken? In ons atelier is elke dinsdag en donderdag naailes.Er wordt hard gewerkt en het is altijd gezellig. De cursisten komen uit allerlei landen. Van Eritrea tot Afghanistan, Iran en Marokko. Tijdens de cursus spreken we zoveel mogelijk Nederlands. Dus als je niet alleen wilt naaien maar ook je taalvaardigheid wilt verbeteren, is dat een extra reden om mee te doen.

 

Kijk op het rooster voor de actuele tijden.

Aanmelden kan bij de balie of per mail.

pexels-nappy-3342364.jpg
DSC01277-min.jpg

Arabische les

Kun je al een paar woorden Arabisch en wil je het verder verbeteren? Of spreek je nog helemaal geen Arabisch en wil je vooraan beginnen? Maher helpt je graag op weg.

 

Wekelijks geeft hij les aan beginners en gevorderden. Let op: je moet je vooraf inschrijven. Dat kan door contact met ons op te nemen. Kijk op het rooster voor de actuele tijden.

Fietswerkplaats

Jerusha en Wouter van 'Schept 'n Band' runnen een aantal dagen per week een fietswerkplaats bij BOOST. Omdat iedereen wel eens een lekke band heeft die geplakt moet worden. Maar vooral omdat samen sleutelen een mooie manier is om te verbinden. 

Lijkt het je leuk om een keer mee te helpen, heb je een probleem met je fiets of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom dan langs! Kijk op het rooster voor de actuele tijden.

DSC02059_edited.jpg

“Sporten helpt om mijn hoofd leeg te maken. Om alle zorgen even
te vergeten. Het vermindert stress en helpt om ‘s avonds
lekker te kunnen slapen.”

– Mahmout, deelnemer

Mamudou _ deelnemer.jpg
IMG_9499.jpg

Vrouwencafé

We organiseren iedere week een vrouwencafé: een informele bijeenkomst waar we gezelligheid combineren met serieuze onderwerpen die er voor vrouwen toe doen.

Het is een veilige plek waar vrouwen kunnen vertellen wat ze bezighoudt. Een plek waar ze ervaringen en kennis kunnen delen en doorgeven aan anderen.

Kijk op het rooster voor de actuele tijden.

Zorgcafé

Je kunt met al je zorgvragen terecht bij het Zorgcafé van Dokters van de Wereld.
 

Het Zorgcafé is een team van mensen met een medische achtergrond (artsen, verpleegkundigen, psychologen). Ze bieden een luisterend oor en geven praktische tips, bijvoorbeeld over hoe je om kunt gaan met stress. Er zijn elke dag tolken aanwezig (Arabisch, Farsi en Tigrinya), zodat je je verhaal in je eigen taal kunt vertellen als dat nodig is.

WhatsApp Image 2021-07-14 at 14.28.13.jpeg
portret-_edited.jpg

Spreekuur met Subhi

Subhi is onze deelnemerscoördinator,

hij is het aanspreekpunt voor de deelnemers bij BOOST.

Daarom heeft Subhi ook een spreekuur op maandag en donderdag, waar iedereen hem vragen kan stellen over BOOST en het programma. Heb je een vraag?

Kom langs bij het spreekuur door je te melden

bij de balie tussen 14:00 en 16:00 uur.

Kijk op het rooster voor de actuele tijden.

Toekomstmarkt

Elk kwartaal houden we bij BOOST een Toekomstmarkt. Dit is een kans voor nieuwkomers en organisaties om elkaar te ontmoeten en te helpen. De markt wordt gehouden in de taalcaféruimte. Hier kunnen nieuwkomers kennismaken met organisaties en bedrijven die kansen aanbieden, zoals opleidingen, vacatures, vrijwilligerswerk of stages. Elke keer zijn er nieuwe organisaties, dus kom langs! Meedoen als organisatie? Mail linde@boostamsterdam.nl met een voorstel.

Kijk in onze agenda voor de eerstvolgende editie van de Toekomstmarkt.

toekomstmarkt-9271.JPG

Wil je het rooster zien?

bottom of page