Hvem tilbyr Forbrukslån i Norge | Liittymävertailu | Søk om Kredittkort | Billig Strøm | Brannalarm Pris 2018 | Beste Forsikring | Billigste Mobilabonnement 2018 | Fibernett

PLEK

BOOST open voor iedereen

Bij BOOST kun je terecht voor een gratis kopje koffie of thee. Op weg naar metrohalte Wibautstraat, na de boodschappen, tijdens je lunchpauze, om te werken, of gewoon om een praatje te maken. Er is gratis wifi, je kunt meedoen aan het programma, kennis maken met iemand anders, een eigen hoekje kiezen. Of met een goed idee komen, of een paar spullen die we goed kunnen gebruiken. Kom gewoon langs; iedereen is welkom!

BOOST voor jouw evenement

Zo’n geweldig gebouw, moet maar veel gebruikt worden! Bij BOOST kun je ook een eigen evenement organiseren. De ontmoetingsruimte, keuken, klaslokalen en gymzaal zijn allemaal te huur, maar alleen voor evenementen die passen bij de activiteiten en filosofie van BOOST. Voor initiatieven uit de buurt en maatschappelijk initiatief hanteren we een maatschappelijk tarief. Mail voor meer informatie naar info@boostamsterdam.nl.

BOOST-partners op locatie

Voor initiatieven, ondernemers, zzp-ers die op zoek zijn naar werkruimte én echt met BOOST willen samenwerken, maken wij graag plek. Activiteit versterkt de locatie en biedt nieuwkomers nieuwe kansen om mee te doen. Ben je nieuwsgierig, heb je een interessant voorstel; stuur ons dan gerust een mail! (info@boostamsterdam.nl) Het Zorgcafé van Dokters van de Wereld en Rode Kruis is inmiddels een vast onderdeel in het BOOST programma. Nine Oaks architecten ondersteunt BOOST in het technisch beheer van het pand. Welke kansen voor samenwerking zie jij?

Bijzondere locatie

BOOST is sinds augustus 2017 de trotse gebruiker van het heel bijzondere, voormalige buurthuis in de Transvaalbuurt in Amsterdam Oost. Het gebouw is het allereerste ontwerp van architect Pi de Bruin. De gemeente Amsterdam heeft het pand tijdelijk in gebruik gegeven aan BOOST om er goed voor te zorgen en om BOOST daar verder te kunnen ontwikkelen, samen met de buurt. BOOST heeft er in minder dan een maand weer een levendige en gastvrije plek van gemaakt, waar iedereen welkom is om mee te doen. Daarmee sluiten we hopelijk helemaal aan bij de intentie van de architect. Die zegt daarover in blogspot "Porum van Mokum": "Ik ben heel trots op het Buurtcentrum Transvaal dat ik in die tijd, begin jaren zeventig, heb kunnen neerzetten. Daar kon ik veel van mijn bevlogenheid en visie in kwijt. Ik wilde deze buurt, een joodse wijk, die na de oorlog behoorlijk in verval was geraakt en een hele nare sfeer had, een baken van hoop en optimisme bieden. Met dit gebouw, transparant, licht, modern en met een gastvrije uitstraling, heb ik in 1976 de Merkelbachprijs gewonnen." Het pand aan de Danie Theronstraat 2 staat op de gemeentelijst om te worden verkocht, ten behoeve van nieuwe woonruimte; de eerste 10 jaar ook voor statushouders. BOOST hoopt het pand tot de realisatie daarvan te kunnen blijven gebruiken als gastvrije ontmoetingsplek waar iedereen kan meedoen. BOOST is in september 2016 van start gegaan in het voormalige gebouw van de Lidwinaschool aan de Ringdijk, in Amsterdam Oost. Ook dit pand hadden we tijdelijk in gebruik. We hebben het in de zomer van 2017 verlaten, eveneens om te worden ontwikkeld tot nieuw woongebied. Voor informatie over het gebruik van een ruimte bij BOOST kunt u een mail sturen naar info@boostamsterdam.nl.